728x28 Ads

hantaran pertunangan














ok mari bercerita tentang hantaran pertunangan












kakak saya baru sahaja bertunang dgn jejaka pilihannya...






maka tema die pink kacang merah atau lebih dekat lagi kaler belacan... buruk betul namanya












TETAPI












sangat shawnteeqqq....












mcm pertunangan saya juga barang hantaran diletakkan dlm kotak






kakak saya juga begitu...












sebenarnya kotak ini kalau dipikr ditambah tolak labih jimat masa dan wang berbanding kiter bertungkus lumus beli yang macam polistrin tuh dan hiasan kecil² tuh ... bunga dip laa apa laa...






lepas tuh kiter x leh guna... kotak nih pasti ada gunanya...












boleh lah diberikan kepada adik beradik kaum kerabat kalau banyak sangat so boleh laa sang isteri letak kerongsang ker barang kemas ker atau si lelaki letak kunci ker jam ker speck ker dlm satu tempat...












jimat kan...












maka kotak hantaran saya dibeli di area semua house ker city one plaza... saya tak sure






begitu juga dgn kakak saya punya tapi die perlu ditempah dr nun jauh disana india...












mesti pk mahal kan






x...












kene pandai tawar n pandai bajet...












kalau hantaran macam nih boleh disiapkan awal






x pening kepala nak gubah sangat












kerana ia lebih kepada simple tp nampak cantik dgn harga yg sedang nampak mewah...












saya menggunakan kotak silver yang berukir manakala kakak saya kotak baldu....






semuanya asal dr india tp dibeli di Malaysia












kotak nih sebenarnya boleh ditawar dgn harga yg kalau diikut kan akal x logic... tp boleh bg murah (dgn kuantiti yg banyak) kerana kos pembuatan dgn byran diterima pembuat hanya beberapa ringgit sahaja... mereka yg menjual untung berlipat kali ganda... berganda²


















maka lihat hasilnya saya punya dgn kakak saya punya...








kakak saya punya nampak lebih fresh dgn flower itu yg mcm real but actually not







mine yg berkotak besi itu agak x clear yer sekejap



lebih serius...
saya lebih memilih bunya tiruan yg lebih nampak real sperti kakak saya punya kerana boleh diguna semula... plus boleh digubah lebih awal...

otak pun x pening masa mmg amat jimat...

untuk pengetahuan... hantaran nih dah siap terlalu awal... maka boleh bernafas lega...
kerana benda nih antara benda penting...

kita nak bagi org mestilah yg cantik²
dan yang terbaik...

boleh laa jadikan contoh...

owh ya senarai barang hantaran yer...
saya punya....
1. sepasang baju
2. wallet belt n tie
3. pulut
4. rendang
5. cokelat
6. kuih
7. sirih junjung
8. buah
9. kek

kakak saya
1. sepasang baju kemeja
2. samping songket terengganu (better bagi ketika tunang so boleh pakai ketika nikah atau malam berinai mcm tuh... kesilapan saya dulu x dgr ckp mak saya)
3. pulut
4. rendang
5. kek
6. buah
7. cokelat

maka nanti update lagi


2 people have to say a little bit of something:

{ syaza } at: July 5, 2011 at 6:09 PM said...

salam, sy suke sgt2 dgn kotak merah tu...tempah kt mana sbnrnya tq

{ ain syakirin hanaffi } at: July 8, 2011 at 6:46 PM said...

Kotak Beli kat semua house depan habib jewels... But they have to order first. Hantaran my sister n my lovely mother yang buat.

Post a Comment

 

Copyright © 2010 • A little bit of everything • Design by Dzignine