728x28 Ads

Raya nak dekat dah

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Kepada Semua

satu hari Puan Sri @ Supermom pulang dari pejabat

Supermom: X sangka nak raya, ahad ni raya tau Sexy... kiter nih mcm x raya pun
SuperSexy: Semua dah besar2 kot Supermom, rasa biasa2 jer... dlu nak dekat raya nih mesti kecoh nak bli baju raya pesumer...
Supermom: Sexy biler nak bli baju raya? tunggu Superchumels Along balik ker?

**Supermacho menyampuk**

Supermacho: kiter pegi ari sabtu nih la

**hari ahad**

Supermom: kiter nih mcm x nak raya jer? Orang lain dah kemas rumah dah, rumah kiter macam nih jer ker?
Supersexy: Macam nih jerlah nak ubah apa lagi... (kan baru bertunang so byk benda baru)
Supermom: ingat nak bli bunga la letak kat tepi tingkat macam umah datin seri H tuh?
Supersexy: x payah, buat berabuk jer (saya x suka bunga tipu, bunga hidup, tapi suka yg dlm pasu yg boleh hidup lama yang berakar, bukan mcm deko bersama eric **saya suka gardening, tp bukan kat dlm facebook tuh, itu lame)
Supermom: betul ek,

senyap

maka keesokkan harinya sebelum berbuka tuh supersexy pun mengemas la ubah suai deko sikit, penat x terkata, dlm masa singkat tuh siap kemas sumer (bahagian bawah jer), alih almari2 kerusi2, tukar carpet, tambah baru...

supermom balik die

Supermom: Wah! macam nilah baru nampak aura nak raya...

die sangat gembira dan mula tambah details, tukar barang hiasan atas meja benda2 kecik2

suka tgk Supermom menyanyi sambil menghias tunggu azan, mcm Atashinchi

**Semalam

Supermom: x sangka raya nak dekat, kejap jer puasa, mcm sedih pulak, nanti mesti dah jarang makan sesama, solat sesama (sy berjemaah dgn supermom terawih tp buat kat rumah jer)

Supersexy: alaa, kiter buat mcm berbuka nih cuma boleh makan jer...

Supermom: kiter nih mcm x raya jer?

Supersexy: semua dah besar Supermom, kitorg pun dah x bising dah nak sepuluh pasang baju baru kasut baru... tp kan supermom kasut raya Sexy x beli lg?

Supermom: pulak

maka pagi td sesudah sahur, Sexy tukar langsir baru bilik Superparents...
nanti continue hias lagi


Sayangnya kat Puan Sri dan Tan Sri nih...
Hopefully sempat kemas umah atas bawah luar dalam sebelum Superchumels Along balik, nanti tinggal main bunga api, isi kuih dlm balang, dan isi duit raya jer lah...owh dan gosok baju raya...

3 people have to say a little bit of something:

{ SaLiNa } at: September 16, 2009 at 12:44 PM said...

u did mention msk $$ raye, kan? hehe.. nak gak! kekurangan $$ lately..

{ ain syakirin hanaffi } at: September 17, 2009 at 12:13 PM said...

u dah kaya x yah $$ lagi dah... i nih insan yg dlm keperitan hahaha...

semoga both of us murah rezeki...
dpt durian runtuh

{ Shereen } at: September 18, 2009 at 12:06 AM said...

hhehehehe supersexy supermom supercomel

Post a Comment

 

Copyright © 2010 • A little bit of everything • Design by Dzignine